tiistai 7. heinäkuuta 2020

Pohdintoja Leyan luonnetestistä

Leyan luonnetesti sisälsi joitain yllätyksiä vaikka ihan selkeää mielikuvaa Leyan reaktioista testiin mennessä minulla ei ollutkaan.

Erityisesti ihmettelin terävyyttä, joka todettiin kohtuulliseksi. Terävyys on ominaisuus, joka saa koiran reagoimaan aggressiivisesti sen tuntiessa itsensä uhatuksi. Terävä koira usein myös reagoi nopeasti ärsykkeisiin. Tämä ominaisuus ei ole tullut koskaan esille arkielämässä, joten oma arvioni oli, että Leya ei ole lainkaan terävä. Testissä terävyys arvioidaan miten aggressiivisesti koira reagoi hyökkäykseen.

Luoksepäästävyys oli myös yllätys. Leya oli jo heti testipaikalle mennessä jotenkin hiukan varpaillaan, mikä ei ole sille lainkaan tyypillistä. Liekö käyttäydyin jotenkin oudosti tai joistain selvästi vaistosi, että nyt ei hyvä heilu. Normaalisti menee oma-aloitteisesti moikkaamaan uudet ihmiset, nyt empi hiukan ja arvioksi tuli luoksepäästävä, hieman pidättyväinen.  

Testaushetkellä Leyalla oli ikää 2 vuotta 4 kk ja pisteitä kertyi yhteesä +120. Luonnetestivideo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bellan debyytti näyttelyssä

Laulava Melodic-Bella debytoi hienosti Norjassa Sandefjord-Melsomvikin näyttelyssä 25.11.2023 ollen ROP ja saaden ensimmäsen sertinsä ja poh...